Over Ons

Al meer dan 50 jaar de ontmoetingsplaats voor actieve ontspanning in het Westerkwartier!
https://www.eekeburen.nl/wp-content/uploads/2023/05/luchtfoto-openluchtbad.jpg

EEKEBUREN
MEER DAN 50 JAAR

Sportcentrum Eekeburen ontstond ruim 50 jaar geleden uit de wens vanuit de dorpen Niekerk, Oldekerk en Faan om een openbaar zwembad te hebben.

Door vrijwilligers uit de dorpen werd een werkgroep opgestart die zich ingezet hebben voor het eerste openbare openluchtbad op de grens tussen de dorpen Niekerk en Oldekerk.

In de jaren 80 is, weer mede door de inzet van vele vrijwilligers, het openluchtbad omgebouwd met een grote overkapping. Hiermee was de basis voor het huidige zwembad geboren.

Mede werd in de jaren 80 van de vorige eeuw gestart met de bouw van een grote sporthal naast het zwembad. Deze sporthal kennen vele inwoners wel als de Tremahal.

OMZETTING NAAR SPORTCENTRUM

Rond 2003 kwam (toen nog) Zwembad Eekeburen in gesprek met de toenmalige gemeente Grootegast over de mogelijke privatisering van de sporthal die toen nog eigendom van de gemeente was.

Dit bood schitterende kansen voor het realiseren van een groot sportcentrum waarbij de sporthal gecombineerd kon worden met het zwembad. Ook een uitbreiding van de sporthal met een extra zaal is hierbij gerealiseerd.

Thans beschikt sportcentrum Eekeburen over een modern sportcomplex waarin omwonenden uit de wijde omgeving van alle leeftijden kunnen komen voor inspanning en ontspanning.

Visie

De visie van Sportcentrum Eekeburen is: Sterk in les en sportief plezier in het hart van het Westerkwartier.

https://www.eekeburen.nl/wp-content/uploads/2023/05/verbouw-koppeling.jpg

DEELNEMEN AAN ONZE ZWEMLESSEN?

EEKEBUREN

Het sportieve trefpunt in de gemeente Westerkwartier

Eekebuursterweg 1
9821 PA  OLDEKERK
Tel.: 0594-503321
info@eekeburen.nl
www.eekeburen.nl

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA

(c) 2023 Sportcentrum Eekeburen